top img euro
top img plan

De Goedkoopste
Schuldsaldoverzekering

Overlijdensrisico verzekering

Iedereen kent een overlijdensverzekering of overlijdensrisico verzekering als de financiële garantie die u uw nabestaanden geeft bij uw overlijden.

 

overlijdens verzekering

Dankzij overlijdensrisico- of overlijdensverzekeringen wordt uw inkomen of alimentatie tijdelijk opgevangen. Minder bekend is wellicht de mogelijkheid om een overlijdens verzekering in te schakelen bij de betaling van een hypotheekschuld. Overlijdensverzekeringen helpen vermijden dat geldverstrekkers na overlijden van de verzekerde de familiewoonst effectief moet verkopen. De uitkering van overlijdensverzekeringen wenden zij aan om de hypotheek af te lossen.

Wanneer u bijvoorbeeld beslist een familiewoonst te kopen, dient u de risico's goed in te schatten. Een van deze risico's waarvoor u een verzekering afsluit, is het overlijdensrisico van de verzekerde - naast werkloosheid en arbeidsongeschiktheid. Overlijdensrisicoverzekeringen zijn in die zin levensverzekeringen die uitgekeerd wordt zodra de verzekerde overlijdt.

 

Mochten uw nabestaanden niet aan de hypotheeklasten kunnen voldoen, vangt de schuldsaldo van onze verzekering voor de overlijdensrisico verzekering op uw hypotheek elk financieel pijnpunt op. Om de risico's na uw overlijden te beperken, vermijdt deze verzekering extra kopzorgen voor uw nabestaanden bij uw overlijden.